maanantai 25. toukokuuta 2015

Raksatavarabisneksen oma viestintäuniversumi

Etanavaiheen keskellä on taas vaihteeksi alkanut ottaa päähän tämän toinenkin raksalaisen vaiva, eli tavarakauppiaiden kökkö, tai siis olematon takaisinviestintä. Samasta aiheesta olen jo kertaalleen avautunut viime syksynä.

Ja mihinkäs sitä taas urputtamaan muualle, kun teille. Ehkä joku saattaa pienesti tunnistaa tämän vaivan myös kohdalleen sattuneeksi.

Nimittäin, että on se nyt todella kummallista kun kaikki viestimet soittavat torvet tötteröllään miten on laskusuhdanne ja bisnes ei pyöri myöskään asunto- ja rakennusalalla. Vaan yritäpä ottaa yhteyttä raksahärpättimien myyjiin niitä kanavia pitkin, jotka he itse verkkosivuilleen kanaviksi ilmoittavat (yleensä sähköposti tai joku tilaus-/yhteystietolomake) ja jotka kiireiselle työssäkäyvälle myös ovat helpommat, niin ei kuulu vastausta ei.

Vaikka kirjoittaisit ISOILLA KIRJAIMILLA otsikkoon, että TARJOUSPYYNTÖ, AION OSTAA, RAHAA ON, niin ei, mitään ei takaisin kuulu. No, soitapa sitten perään lopulta kun menee hermot jossain omien työpalaveriesi keskellä hätäpäissään, niin sieltä Sepi Sorvaaja vastaa kiukkuisena työkoneen äärestä, että ei pysty puhumaan, laita sähköposti. Niin, että mitä?? Onko ne lopultakin keksineet ikiliikkujan nimeltään tyhmä asiakas? Tai eihän tässä edes asiakkaaksi asti pääse tällä tavalla, vaikka kuinka pyrkisi.

Jaa, että mitäkö viime aikoina olen yrittänyt tällä kiukulla ostaa. No, esimerkiksi sisäportaisiin metallikaiteita. Kolmeen paikkaan olen tarjouspyynnön laittanut sähköpostilla (kuten nettisivuilla on opastettu) tai verkkolomakkeella. Ilman minkäänlaista yhteydenottoa takaisinpäin. Samoin sisäovet jäisivät ostamatta jos se myyjästä olisi kiinni. Aivan tavan raivolla saa itse kauppaa puskea eteenpäin, että siitä ikinä mitään tulisi. Varmaan pitää lopulta itse käydä ne tehtaalta hakemassa ja viedä rahat käteisenä konttoriin.

Mikä näitä raksa-alan kauppiaita oikein vaivaa?

Ja kuvia en tähän postaukseen laita. Kun niitä ei ole. Mistään uudesta. Kun en mitään ole voinut hankkia edellisesta avautumisesta johtuen. Ja muutenkin ottaa päähän. Argh!

EDIT 25.5. 


Ja aina paranee... olimme 3 viikkoa sitten Tallinnassa katsomassa sisäovia tehtaan myymälässä ja myymäläpäällikön kanssa kävimme tilauksen läpi. Silloin suullisesti puhuttiin, että tarvitsemme ovet vasta viikolla 30 ja totesimme, että hyvin on aikaa. Vaan tänään kun vahvistin lopullisen tilauksen, niin kas mitä, takaisin tulee lyhyt toteamus, että valitettavasti ovet saa aikaisintaan vasta viikolla 33.

Ja meidän oli jo ajatus muuttaa huusholliin sisään viikolla 31-32! Ei tullut tällekään myymäläpäällikölle mieleen mitenkään ilmineerata, että tehtaan tilanne on muuttunut. Olisinhan voinut nuo ovet tilata jo muutama viikko sitten jos tämä(kin) olisi ollut tiedossa. Vaan ei, ei pihahdustakaan mistään suunnasta.

Mahtaakohan muuttotarkastus mennä läpi ilman sisäovia? [lisää tähän soveltuva määrä itsellesi mieluisia voimasanoja]

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Etanavaihetta pukkaa

Nyt eletään Kahden Savun projetissa sitä vaihetta, josta meitä on toki kovasti varoitettu, että aamusta iltaan pusketaan hommia, mutta mitään näkyvää ei tahdo syntyä. Tarkoitan siis sillä tavalla näkyvää, kuin vaikkapa muurausvaiheessa, jossa kahdessa viikossa nousi harjaan koko talo.

Nyt meillä pakerretaan sisäkattoja. Meidän talon puolella hommia puskee herra Punainen päivätyön päätteeksi joka ilta ja Sinisen puolella töitä tekee sisäurakoitsija sekä Super-Pappa. Sinisen puolella sisäkatot on nyt koolattu ja levytetty. Punaisen puolella homman pitäisi olla valmis helapyhien jälkeen.

Katon koolausten ja levytysten edetessä alkaa vasta lopultakin hahmottua, että millaisia muotoja talon sisäpuolelle tulee. Itse halusin jättää levytysten alle erilaisia korkoja ja kulmia. Ne vähän antavat rytmiä ja vaihtelua valkoiseen pintaan. Olisihan monet noista kohdista voinut levyttää tasaisemminkin umpeen tai laskea kattoja alas laajemmalti.

Tässä esimerkkinä eteisestä pari kohtaa:



Olohuoneen katto levyttyy:


Mies ja levynostin. Kyllä tämä yhden ukonkin voimin onnistuu: